lördag 15 mars 2014

Siggi och Snörp till Mädan

Siggi från Grannäs maj 2013
 
Idag har vi varit ned till Mädan, Nordingrå för att lämna Siggi och Snörp hos Susanna för inridning.

Eftersom Snörp är väldigt speciell då det gäller hantering och allt nytt räknade vi med att det skulle ta tid vid lastning. Först klev Siggi på och ställde sig glatt och åt och efter gick Snörp, som spände sig mer och mer ju närmare transporten hon kom. Till saken hör att det var isfläckar lite här och var nedanför rampen men ändå inte så pass att det inte går att gå för hästarna. När hon kom upp på lastrampen med framhovarna spände hon sig och på något sätt drog hon in bakdelen under sig och gick omkull med bakdelen- två gånger innan vi fick henne därifrån. Vi tog då ut Siggi och sedan flyttade vi transporten till HELT isfri yta. Sedan fick Siggi gå in igen och Snörp gick på i egen takt dvs med full koll på blåst, slamrande dörrar, luckor och kacklande höns.
Väl inne i transporten ställde sig Snörp intill Siggi och började äta. Under resan på 2,5 timmar (med stopp på bensinmack) stod båda lugnt i stort sett hela tiden. Framme i Mädan lastades hästarna ur och släpptes i en hage bredvid Snörps och Vinurs pappa, Sorti frá Akureyri.

Både Snörp och Siggi visade under dagen vilka fina hästar de är. Siggi uppförde sig som om han aldrig gjort annat än gått in och ut ur transporten eller att stå och vänta i 45 minuter... Snörp visade att trots hennes vakenhet inför allt nytt så valde hon att samarbeta, kommunisera samt lita på oss.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Erica! Vad roligt att du var in och lämnade en kommentar tyvärr klantade jag till det och i min iver att svara raderade jag ditt inlägg, vilket inte var meningen :-(
      /Christina

      Radera